Advocaat hippisch recht

Paarden advocaat is een term die ook wel bekend staat als advocaat gespecialiseerd in hippisch recht. Bij het hippisch recht gaat het om zaken die te maken hebben met paarden. Het kan zijn dat er bij, of na de aankoop of verkoop van een paard een geschil ontstaat. Denk hierbij aan reeds aanwezige blessures ten tijde van de aan of verkoop. Het is daarom altijd aan te raden om een veterinaire keuring te laten uitvoeren door een gedegen specialist. Hoewel dit geen volledige garantie geeft bij de aankoop, geeft het wel een stuk meer zekerheid en inzicht.

Koopcontract paard laten controleren door een paardenadvocaat

Naast een veterinaire keuring is het koopcontract paard van belang bij de aankoop of verkoop van een paard. In dit contract staan de voorwaarden opgesteld waar de koper en de verkoper zich aan zullen moeten houden, wat zeker niet altijd gebeurt.

In sommige gevallen wil de koper daarom de koop terugdraaien, of zal de verkoper zich willen terugtrekken als verkopende partij. Wanneer hierover onenigheid ontstaat is het handig, nee zelfs van wezenlijk belang om een specialist in hippisch recht in de arm te nemen om u bij te staan in de zaak. Deze zogenaamde paarden advocaat kent het wereldje, en zal zich vastbijten in uw zaak. Schelstraete Advocaten is zo’n gespecialiseerde ‘paardenadvocaat’ die inmiddels meer dan 30 jaar ervaring heeft op het gebied van hippisch recht.