Beschermend glas

Kogelvrij glas is een erg stevig glas, zo stevig zelfs dat het een kogel kan tegen houden. Dit glas is opgebouwd uit veel lagen glas, dit zorgt voor stevigheid en dat de kogel er niet door heen komt. Dit glas klapt ook niet in duizend stukjes, dit glas verbrokkelt langzaam waardoor de kogel hier niet direct doorheen gaat. Dit glas soort wordt toegepast op verschillende objecten en plekken, deze ruiten zorgen voor meer veiligheid en kunnen in situaties levensreddend zijn.

Zo wordt kogelvrij glas toegepast in benzine stations, een benzinestation is een plek waar veel waardevolle spullen liggen en een tankbeurt kan veel geld kosten, waardoor de mogelijkheid van een volle kas aanwezig is. Om die reden is er besloten voor de veiligheid van de werknemers om kogelvrij glas toe te passen. Ook worden zo het tabak beschermd en dat deze niet gestolen wordt, tabak is een product dat snel verkocht kan worden waardoor het voor criminelen een makkelijke prooi is. Ook in gebouwen van de overheid wordt er wel eens gewerkt met kogelvrij glas, dit is om de veiligheid van de ambtenaren te bevorderen. Maar ook in auto’s worden kogelvrij ruiten geplaatst, dit is veel te zien in Amerika, naast dat deze auto’s kogelvrij glas hebben, zijn deze voertuigen compleet gepantserd.

Een kogelvrij glas repareren is lastig en als deze niet meer naar behoren werkt dient deze ook vervangen te worden. In veel gevallen komt gelukkig deze situatie niet voor, omdat dit dan betekend dat het glas is beschoten, dan heeft het glas zijn werk goed gedaan, namelijk een kogel stoppen. Daarom is het begrijpelijk dat onder een reparatie glas wordt verstaan dat de ruit in 9 van de 10 keer vervangen moet worden. Bij glasschade aan huis kunt u terecht bij glasned24 zij zorgen ervoor dat uw ruit binnen 24 uur vervangen is.