Laat een tuinarchitect een mooie achtertuin ontwerpen

Een mooie achtertuin ontwerpen is wat ons betreft een opdracht die u het beste aan een tuinarchitect kunt uitbesteden. Wat er onder een mooie achtertuin verstaan wordt, daar verschillen de meningen over. De vindt het ene persoon een strakke achtertuin mooi en de ander houdt meer van een landelijke stijl. Daarnaast zijn er mensen die graag een vijver in hun tuin willen terwijl andere mensen liever geen water in hun tuin willen. Ook op het gebied van tuinonderhoud verschillen de meningen. Sommige mensen vinden tuinieren in hun achtertuin erg ontspannend terwijl de ander van zijn of haar achtertuin wilt genieten zonder er naar om te hoeven kijken.

Voordat u een mooie achtertuin laat ontwerpen is het belangrijk om een tuinarchitect te vinden die bij uw stijl past. Vaak kunt u op de websites van de tuinarchitecten een portofolio bekijken. In zo’n portofolio is goed te zien welke stijl een tuinarchitect hanteert. Zo zal de ene tuinarchitect zich meer richten op het ontwerpen van moderne, strakke en onderhoudsvrije achtertuinen en zal de andere tuinarchitect zich richten op het ontwerpen van klassieke of landelijke tuinen.

Een tuinarchitect gevonden? Laat een mooie achtertuin ontwerpen

Samen met de tuinarchitect bespreekt u allereerst uw wensen. Uit dat eerste gesprek krijgt een tuinarchitect een goed beeld van wat u wel en niet mooi en of belangrijk vindt. De tuinarchitect zal waarschijnlijk ook met verrassende suggesties komen. Vaak is zo’n eerste gesprek helemaal gratis en is het goed mogelijk dat de tuinarchitect alvast een inschatting met betrekking tot de kosten voor het maken van het tuinontwerp kan afgeven.

Indien u ervan overtuigd bent dat de desbetreffende tuinarchitect voor u een mooie achtertuin kan ontwerpen kunnen er vervolgstappen ondernomen worden. De tuinarchitect zal allereerst een schets of een voorlopig tuinontwerp maken. Samen met u wordt het voorlopige ontwerp bekeken en is er ruimte voor aanpassingen. De aanpassingen worden vervolgens doorgevoerd en tot slot wordt het definitieve tuinontwerp gemaakt.