Samsung gooit Galaxy Note 7 weg

Samsung maakte onlangs bekend dat zij de Galaxy Note 7 niet gaan herbruiken of refurbishen. Mocht er bij het horen van die naam geen belletje gaan rinkelen: de Galaxy Note 7 is die smartphone die kon ontploffen. Samsung heeft inmiddels de hele productie van de smartphone stopgezet en is ook van plan om die niet te herstarten. Alle teruggeroepen Galaxy Note 7s (zo’n 2,5 miljoen smartphones) zouden dus veilig opgeruimd worden.

 

Wil jij graag een Samsung smartphone? Dan kies je natuurlijk voor SWOOP. SWOOP biedt refurbished smartphones met de kwaliteit en duurzaamheid van nieuw, maar dan voor een aantrekkelijk prijs.

 

Slecht voor het milieu

Experts zijn er niet over te spreken dat Samsung zomaar 2,5 miljoen smartphones ‘weggooit’. De voorraden van de minarelen die in smartphones gebruikt worden, zijn steeds verder aan het krimpen. Door deze niet te hergebruiken zouden we kunnen afsteven op een milieuramp.

 

Al voordat de Galaxy Note 7 teruggeroepen werd, had deze natuurlijk al een impact op het milieu. Bij het productieproces wordt namelijk gebruikgemaakt van energie en grondstoffen.

 

Nu de Galaxy Note 7 dus weggegooid wordt, zijn deze grondstoffen en energie eigenlijk voor niets verloren gegaan. En dat is super zonde natuurlijk!

 

Wat gebeurt er met de Galaxy Note 7?

Samsung zou ervoor gekozen hebben dat de Galaxy Note 7 veilig verwerkt wordt. Hierbij moet er wel verteld worden dat volgens de experts er nog geen manier is om dit ook daadwerkelijk te kunnen doen.

 

Zouden de Galaxy Note 7s ergens terechtkomen op een afvalberg, dan bestaat de kans op water- en/of bodemverontreiniging.

 

Recyclen dan? De Galaxy Note 7 bestaat uit ongeveer 50 verschillende onderdelen, waarvan ongeveer 12 gerecycled kunnen worden. Zouden de Galaxy Note 7 gerecycled worden, dan blijven nog een hoop grondstoffen ongebruikt.

 

De milieuvriendelijkste opties lijken het repareren of refurbishen van de Galaxy Note 7. Maar dat lijkt de Koreaanse smartphonefabrikant niet van plan.