Wand gemonteerde of vloer gemonteerde kasten

Als het gaat om het installeren van op maat gemaakte kasten, vergelijken veel mensen wandkasten met op de vloer gemonteerde kasten. Het belangrijkste verschil tussen de twee is hoe ze zijn geïnstalleerd:

-Wandkasten zweven boven de grond en worden met een stalen rail aan de muurstijlen bevestigd.
-Op de vloer gemonteerde kasten staan ​​op de vloer en worden met beugels aan de muur bevestigd.

Een aan de muur gemonteerde kast wordt aan de muur bevestigd met behulp van een stalen rail die aan de noppen is bevestigd. Deze systemen strekken zich niet uit tot aan de vloer. Omdat ze boven de vloer ‘zweven’, is het schoonmaken of verwisselen van vloeren veel gemakkelijker met dit type kast.

Een op de vloer gemonteerde kast staat op de vloer en is met beugels aan de muur bevestigd om ervoor te zorgen dat de unit niet naar voren kan worden getrokken. Aangezien deze systemen helemaal tot aan de vloer doorlopen, kan het nodig zijn om voor de installatie op bepaalde plaatsen de basisafwerking te verwijderen. 

Er zijn structurele voordelen van dit type systeem vanwege de extra ondersteuning van de vloer. Een paar hiervan zijn:

-De optie voor diepere rekken.
-Het vermogen om meer gewicht te dragen.

De voordelen van wandgemonteerde kastsystemen

-Extra ruimte: Dit kan een aanzienlijk voordeel zijn in krappe ruimtes. Aan de muur bevestigde systemen bieden ook de mogelijkheid om items zoals schoenen of sportuitrusting op de onderliggende verdieping op te bergen, wat helpt om de rommel in de kast te verminderen. Dit kan helpen om de ruimte volledig open te houden.

-Eenvoudige reiniging: dit soort kasten zijn gemakkelijk schoon te maken. Terwijl op de vloer gebaseerde systemen bepaalde gebieden ontoegankelijk maken voor dweilen, bezems of stofzuigers, blijven wandsystemen schoonmaken een fluitje van een cent.

-Esthetisch aangenaam: het zwevende ontwerp van een wandgemonteerd systeem is een natuurlijke “pasvorm” in een modern huis. Als je huis nog geen moderne uitstraling heeft, kunnen deze boven de vloer zwevende kasten dat voorzien van de juiste afwerking en hardware.

Kijk voor meer inspiratie op Lundia.   

De voordelen van op de vloer gemonteerde kastsystemen

Kastsystemen voor wandmontage hebben veel voordelen, maar kastsystemen op de vloer kunnen een betere keuze zijn, afhankelijk van een aantal factoren. Enkele voordelen van op de vloer gemonteerde kasten zijn:

-Extra opslag: dit type kast biedt eindeloze stapelmogelijkheden (totdat je het plafond raakt natuurlijk). Opgevouwen kledingstukken kunnen eenvoudig worden opgeborgen en gestapeld in compartimenten op de vloer, waardoor een efficiënte en compacte opbergoplossing ontstaat.

-Stevigheid: ze zijn geweldig vanwege hun langdurige duurzaamheid. Terwijl op de muur gemonteerde kastsystemen grote hoeveelheden lichtgewicht items veilig opslaan, kunnen op de vloer gebaseerde kastsystemen ook zware items bevatten. 

Twijfel je over welk ontwerp je moet kiezen? Neem een kijkje bij Lundia en ontdek de mogelijkheden die er zijn om je eigen kast samen te stellen.